Λεύκος Middleton: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Digital Cyprus
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
<!--Intro-->
<!--Intro-->


Ο κ. Middleton είναι νευρολόγος, καθηγητής Νευρολογίας και Επίτιμος Σύμβουλος στα νοσοκομεία Imperial College Healthcare NHS.
Ο κ. '''Middleton''' είναι νευρολόγος, καθηγητής Νευρολογίας και Επίτιμος Σύμβουλος στα νοσοκομεία Imperial College Healthcare NHS.
Σήμερα κατέχει την έδρα Νευρολογίας στη «Neuroepidemiology and Ageing Research Unit» (δηλ. Ερευνητική μονάδα Νευρο-επιδημιολογίας και Γήρανσης) στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.  
Σήμερα κατέχει την έδρα Νευρολογίας στη «Neuroepidemiology and Ageing Research Unit» (δηλ. Ερευνητική μονάδα Νευρο-επιδημιολογίας και Γήρανσης) στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.  



Αναθεώρηση της 01:42, 23 Ιουλίου 2019

Λεύκος Middleton
Lefkos.jpg
Επιστήμονας
Γενικές Πληροφορίες
Επιστημονικό Πεδίο Απασχόλησης {{{field_of_employment}}}
Σημαντική Συνεισφορά {{{important_contributions}}}
Σημαντικές Δημοσιεύσεις {{{important_publications}}}
Προσωπικά Στοιχεία
Γεννήθηκε {{{born}}}
Πέθανε {{{died}}}
Τόπος Γέννησης {{{place_of_birth}}}
Εθνικότητα {{{nationality}}}
Υπηκοότητα {{{citizenship}}}
Σύζυγος {{{spouse}}}
Παιδιά {{{children}}}
Σπουδές {{{studies}}}



Ο κ. Middleton είναι νευρολόγος, καθηγητής Νευρολογίας και Επίτιμος Σύμβουλος στα νοσοκομεία Imperial College Healthcare NHS. Σήμερα κατέχει την έδρα Νευρολογίας στη «Neuroepidemiology and Ageing Research Unit» (δηλ. Ερευνητική μονάδα Νευρο-επιδημιολογίας και Γήρανσης) στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο Καθηγητής Middleton εξασφάλισε το 1990 από ένα αμερικάνικο κέντρο ενίσχυσης χορηγία για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου του οποίου έγινε και ο πρώτος πρόεδρος (1990-1999). Είναι μη εκτελεστικός διευθυντής του West London NHS Mental Health Trust.

Σπουδές

Σπούδασε Ιατρική και Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λουί Παστέρ στο Στρασβούργο και στη συνέχεια πέρασε από το γαλλικό Εθνικό Συμβούλιο Νευρολογίας.

Επαγγελματική πορεία

Υπήρξε συνεργάτης του Presbyterian Hospital και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης (1980-1982). Στην Κύπρο, με την επιχορήγηση που έλαβε από τις ΗΠΑ, ίδρυσε μαζί με άλλους το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρός του τις χρονιές 1990-1999.

Το 1999 εντάχθηκε στη GlaxoWellcome ως επικεφαλής της Ιατρικής Γενετικής και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της GlaxoSmithKline (GSK) στο Τμήμα Ε & Α της Μεταγραφικής Ιατρικής και Γενετικής (TMG), με έδρα το Λονδίνο. Σε αυτό το ρόλο, ηγήθηκε της ανάπτυξης του Κλινικού Κέντρου απεικόνισης στο Hammersmith Hospital, της Μονάδας Πειραματικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Addenbrooke του (Cambridge) και των εργαστηρίων βιοδεικτών στις ΗΠΑ. Ο ερευνητικός του οργανισμός περιλάμβανε επίσης ομάδες ιατρικής γενετικής ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στην Ιαπωνία. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας την περίοδο 2005-2008 και είναι, επί του παρόντος, μη εκτελεστικός διευθυντής του West London NHS Mental Health Trust. Εντάχθηκε το Imperial College του Λονδίνου (ICL) το 2007 ως Καθηγητής Νευρολογίας, επικεφαλής του τμήματος Νευροεπιστημών και Ψυχικής Υγείας (2007-2010) και Επίτιμος Σύμβουλος Νευρολόγος του Imperial College Healthcare NHS Trust. Σήμερα κατέχει την έδρα Νευρολογίας στη «Neuroepidemiology and Ageing Research Unit» (δηλ. Ερευνητική μονάδα Νευρο-επιδημιολογίας και Γήρανσης) στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ερευνητικά εστιάζεται στον ιδιαίτερο ρόλο των γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στην αιτιολογία της νόσου του Alzheimer και στη νόσο του Parkinson καθώς και σε στρατηγικές πρόληψης των ασθενειών αυτών.

Βραβεύσεις

Ο Καθηγητής Middleton εξασφάλισε το 1990 από ένα αμερικάνικο κέντρο ενίσχυσης χορηγία για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου του οποίου έγινε και ο πρώτος πρόεδρος (1990-1999). Το 2012, στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο, η Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής Κύπρου (ΕΑΓΕΚ) τον έχει ανακηρύξει ως επίτιμο πρόεδρό της.

Πηγές