Αρχική σελίδα

Από Digital Cyprus
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Καλωσορίσατε στον ιστοχώρο του DigitalCyprus.eu.

Όραμα του DigitalCyprus.eu είναι να δημιουργήσει έναν ψηφιακό χώρο όπου ό,τι σχετίζεται με την Κύπρο θα μπορεί να φιλοξενηθεί, να καταγραφεί και να συνδεθεί μέσα από υπερσυνδέσμους με πληροφορίες που μπορεί να βρίσκονται επίσης στις σελίδες του DigitalCyprus.eu ή και όπουδήποτε αλλού. Σκοπός του DigitalCyprus.eu είναι να παροτρύνει άτομα και οργανισμούς που ενδιαφέρονται για την Κύπρο, από οποιαδήποτε σκοπιά, να ψηφιοποιήσουν και δημοσιεύσουν σχετικό υλικό. Το σύστημα είναι ανοικτό σε όλους και βασίζεται στις σύγχρονες αρχές διαφάνειας, ανοικτού κώδικα, πληθοπορισμός (συνεισφορές πλήθους EN: crowdsourcing) και Άντληση κεφαλαίου από το πλήθος μέσω διαδικτύου (crowdfunding).

Το έργο ευελπιστεί να υποβοηθήσει τη διαδικασία ψηφιοποίησης όποιουδήποτε υλικού ή πληροφορίας σχετίζεται με την Κύπρο και να διευκολύνει έτσι τη διατήρηση της γνώσης και να αναδύξει τον Κυπριακό πολιτισμό και τις Κυπριακές παραδόσεις. Τα πιο κάτω παραδείγματα διαφωτίζουν για το εύρος των πληροφοριών που μπορούν να αναρτηθούν.

Τραχανάς Κυπριακή κουζίνα
Καττόμουγια Παραδοσιακά παιχνίδια
Καρολίνα Πελενδρίτου Αθλητές
Κυκλάμινο Λουλούδια
Πενταδάκτυλος Βουνά
Παναγία του Κύκκου Μονές
Φυλακισμένα Μνήματα Ιστορικά

Η Ομάδα του DigitalCyprus.eu απευθύνει ανοικτή πρόκληση συνεργασίας σε όποιονδήποτε ενδιαφέρεται να συνδέσει κάποιο υλικό, και/ή να συνεισφέρει με όποιοδήποτε τρόπο.

Το DigitalCyprus.eu αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία είναι εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα και ειδικότερα το πλαίσιο του Ορίζοντα 2020 το οποίο αποτελεί την αιχμή της διαδικτυακής στρατηγικής της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα έχει υιοθετηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι καταγραμμένη στην Εθνική Διαδικτυακή Στρατηγική.

Το DigitalCyprus.eu πραγματοποιείται από την εταιρεία DIGITAL CYPRUS (DigitalCyprus.eu) ή οποία είναι εγγεγραμμένη ως Μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός και έχει τεθεί κάτω από την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή Στέλιου Χειμώνα. Διοικείται και αναπτύσσεται από εθελοντές.

Το DigitalCyprus.eu αποτελεί όραμα, σχεδιασμό και εφαρμογή του ερευνητικού κέντρου και μη κερδοσκοπικού οργανισμού Future Worlds Center και του Προέδρου του Γιάννη Λαούρη, αλλά από την πρώτη στιγμή έχει ανοίξει τις πόρτες του σε όποιονδήποτε Κύπριο ή φίλο της Κύπρου επιθυμεί να συνενώσει δυνάμεις και να συνεισφέρει με όποιοδήποτε τρόπο κρίνεται χρήσιμο. Το DigitalCyprus.eu θα πετύχει το σκοπό του εφόσον καταφέρει να προσελκύσει απλά μέλη, άτομα που θέλουν να υπηρετήσουν στο διοικητικό συμβούλιο, άτομα που θέλουν να συμμετέχουν στο εκατονταμελές, χορηγούς, εθελοντές, συντάκτες, συγγραφείς και φίλους.

Σελίδες Βοήθειας

Ξεκινώντας

Συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο Οδηγίες χρήσης για πληροφορίες για το πως να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό του wiki.